Skip to main content

Kalender & aktuellt

Verksamhetsledarens sjukledighet fortsätter hela hösten. Han vikarieras som tidigare på kansliet av Robin ”Effe” Sundberg, som är på plats på onsdagar och fredagar. Vill du träffa honom är det säkrast att boka tid i förväg per telefon 044 766 4101 eller mejl info@arbetetsvanner.fi.

Bibliotekarien Åsa Laukonlinna är på plats på biblioteket i klubblokalen i första våningen i princip varannan vecka på måndag och onsdag och varannan vecka på tisdag och torsdag kl. 15-18. I november är hon på plats  må 27.11 och on 29.11, i december ti 4.12 , to 7.12, må 11.12, on 13.12 och må 18.12.

Åsa kan vid behov också kontaktas per telefon 045 345 5562 eller mejl asa.laukonlinna@gmail.com. Anteckna dina boklån själv i lånehäftet när hon inte är på plats.

Klubblokalen är tillgänglig dagligen kl. 9–22 för föreningsmedlemmar som vill sticka sig in för en kopp kaffe, för att träffa andra föreningsmedlemmar eller för att fördriva tiden en stund. I klubblokalen finns också föreningens bibliotek. För att komma in behövs en nyckelbricka som kan lösas ut i kansliet mot en pant om 10 euro.

Styrelsen sammanträder nästa gång onsdagen den 22 november kl. 17.


Sällskapskretsen förnyar sig

Sällskapskretsen förnyar sig och välkomnar alla som vill vara med att samlas i klubblokalen varannan torsdag (jämna veckor) kl. 13.30 för att diskutera aktuella eller annars intressanta ämnen och dricka kaffe och ha trevligt tillsammans, kanske t.ex. spela sällskapsspel. Om det blir tillräckligt stor uppslutning kan det också bli aktuellt att ta in föredragshållare, musikanter och liknande. Kom med och utforma programmet eller bara för att ta en kopp kaffe vid en tidpunkt då det kan finnas också andra på plats. Man kan prata med andra om man vill eller sätta sig för sig själv i en skön stol med en bok. Nästa träff är torsdagen den 30 november kl. 13.30. Väl mött!


Brädspel 1.12

Kristina ”Koko” Weimer föreslår brädspelsverksamhet i klubblokalen: Kom och spela fredagen den 1 december kl. 17 framåt till ca kl. 19! Vi har några olika spel att bekanta sig med. Finns det intresse för en regelbunden träff i klubblokalen för att spela tillsammans? Skulle en annan dag eller tid passa dig bättre? Kontakta Koko på adressen kristina.weimer@gmail.com.


Amos Andersons hemmuseum 7.12

Guidad rundtur i Amos Andersons hemmuseum på Georgsgatan 27 torsdagen den 7 december kl. 16.30. Anmälan pågår till Elianne Rehn, tfn 0503574751. Deltagarantalet är begränsat, men det lönar sig att anmäla sig och fråga efter annullerade platser ännu i sista minuten. Det blir en fin guidning och ett bekvämt besök – man får slå sig ner medan man lyssnar.


Höstmöte 7.12

Föreningens stadgeenliga höstmöte hålls torsdagen den 7 december kl. 18. Kallelsen till mötet kommer upp på anslagstavlan i föreningshuset senast två veckor före mötet. På mötet behandlas bland annat styrelsens förslag till verksamhetsplan och budget för nästa år. Förslagen publiceras för medlemmarnas kännedom så snart de finns tillgängliga.

Höstmötet väljer också styrelseordförande för nästa år samt två styrelsemedlemmar och två medlemmar av valnämnden. (Styrelsens och valnämndens nuvarande sammansättning, se: https://avh.arbetetsvanner.fi/administration/. I tur att avgå ur styrelsen är Kerstin Ehnholm, Kristina Björkvall och Tomas Tallqvist, ur valnämnden Monika Weckström och Harriet Rydberg.)

Festbestyrelsen bjuder på kaffe efter mötet.


Vernissage 11.12

Konstklubben förbereder en ny utställning av sina verk och inbjuder till vernissage i foajén invid festsalen måndagen den 11 december kl. 15.00–19.00.


Julfest 15.12

Julfest firar vi fredagen den 15 december 2023 kl. 18.00. Vox Seniora, Folkdanslaget och Walentinakören medverkar med Lucia- mm. juligt sångprogram, polonäs mm. Sykretsen ställer till med lotteri, så tag med kontanter i lämpliga valörer. Ingen anmälan behövs, det är bara att dyka upp! Deltagarna bjuds på glögg, jultårtor och pepparkakor och en stämningsfull inledning på julen.


Barnfest 6.1.2024

Traditionell barnfest lördagen den 6 januari kl. 14. Närmare info om programmet, biljetter mm. kommer längre fram. Som vanligt besöks festen av Finlands Lucia med följe.


Teaterpremiär 2.2.2024

AV-teatern sätter upp The Black Comedy av Peter Shaffer i regi av Jermo Grundström. Premiär den 2 februari 2024.


Vändagskonsert 14.2.2024

Den 14 februari 2024 kl.19 är det dags för Walentinakörens traditionella vändagskonsert på G18. Reservera kvällen redan nu så du inte missar vår fina konsert! Den här gången blir det sånger och visor om hav, sommarregn och blomdoft. Vi får drömma oss bort från vinterkylan till sommar och skärgård i en gemensam konsert med Jan Takolander från Visans Vänner.


Inomhusparkering för föreningens medlemmar

Föreningen har ingått ett avtal med Aimo Park Stockmann och köpt parkeringskort som berättigar till parkering i fem timmar i parkeringshallen under Stockmanns varuhus. För medlemmar kostar parkeringskorten 10 euro/st (normalpris 4 € per påbörjad halvtimme).

Infarter till parkeringen finns vid rondellen i hörnet av Abrahamsgatan och Gräsviksgatan och i hörnet av Mannerheimvägen och Kalevagatan. Från Stockmanns parkeringshall kan man promenera via Europarks parkeringshall under jorden ända till Eriksgatan där det finns en hiss upp till föreningens hus, till trapphuset på Eriksgatans sida. Tillbaka måste man gå ovan jord till Stockmanns varuhus. Efter stängningsdags kommer man in genom den mindre dörren på Mannerheimvägens sida. Som dörrkod fungerar bilens registernummer.

Bridgeklubbens medlemmar kan köpa parkeringsbiljetter av spelledarna. Övriga föreningsmedlemmar kan vända sig till verksamhetsledaren (under kanslitider, endast kortbetalning) eller kretsvis komma överens med honom om smidigare fungerande distribution. Systemet införs i det här skedet på prov.

Gör så här: Ta som vanligt en biljett från automaten när du kör in till parkeringen. Spara den, för både den och parkeringskortet behövs när du kör ut. Vid avfärd kan du antingen betala vid Aimo Parks betalningsautomat eller vid utgångsbommen. Mata först in biljetten du fått från automaten vid inkörningen och genast därefter parkeringskortet. Om bilen varit parkerad över 5 timmar betalar du för den överskridande tiden med kreditkort eller kontant.

Back to top of page